Concurs la Bursa de Valori pentru investitori

Data publicării:
SEDINTA DE TRANZACTIONARE - BVB
Deschiderea sedintei de tranzactionare organizata de Bursa de Valori Bucuresti, marti, 10 mai 2011. VICTOR CIUPULIGA / MEDIAFAX FOTO

Chiar dacă sunt 75.000 de conturi deschise de investitori pe Bursa de Valori Bucureşti, doar jumătate sunt active, adică sunt folosite pentru tranzacționarea de acțiuni. Ca să îi încurajeze pe potenţialii investitori, oficialii Bursei organizează un concurs la care marele premiu este o maşină, dar şi cursuri gratuite de educaţie financiară.

Condiţia pentru înscrierea la concurs este ca participanţii să facă achiziţii însumate de 30.000de lei până în februarie 2017, când se termină concursul.

Valoarea medie a acţiunilor tranzacţionate zilnic la Bursa locală este de peste șapte milioane de euro, faţa de un milion în Bulgaria şi 200 de milioane de euro în Polonia. Cu ajutorul acestui concurs, conducerea bursei speră să fie activate 5.000 de conturi.

Participanţii îşi folosesc banii proprii. Dacă îmi folosesc banii, atunci sunt mai motivat, gândesc, încerc să fac ceva astfel încât să obţin profit. În acelaşi timp, condiţiile pentru a intra în această competiţie nu sunt atât de dificile. Chiar dacă economiile mele nu sunt mari, sunt mici, chiar câteva mii de lei, este suficient”, a explicat directorul general al BVB, Ludwig Sobolewski.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri