Un român a inventat portofelul inteligent care nu poate fi furat

Data publicării:
wallor-6 starts-up

Să rămâi fără portofel, fie el furat sau pierdut, reprezintă o problemă destul de mare, nu neapărat prin prisma pierderii banilor, ci mai ales a actelor pe care le ai în el, potrivit start-up.ro.

wallor-6 starts-up
FOTO: http://start-up.ro

Românul Viorel Crețu a reușit să strângă 22.000 de dolari pe Kickstarter în cadrul unei campanii pentru un portofel inteligent, dotat cu dispozitiv de urmărire împotriva hoților.

Portofelul Wallor are două componente – Wallor Cash Holder și Wallor Card Holder, practic, și pentru bani obișnuiți și pentru carduri bancare.

Cu ajutorul tehnologiei RFID, Wallor e înconjurat practic de o cușcă virtuală prin care cardurile sunt protejate de hackeri care pot extrage date de pe ele sau de scannere mobile. De asemenea, cu ajutorul senzorilor GPS, ești avertizat atunci când portofelul se mișcă din buzunarul sau geanta ta, în caz că a fost furat sau a căzut pe jos.

În plus, Wallor va crea și un sistem prin care vei putea să vezi unde e portofelul tău în timp real, din orice colț al planetei.

Potrivit lui Viorel Crețu, producția de masă va începe la jumătatea lunii februarie, după care în martie va mai urma o campanie de Kickstarter, pentru finanțarea acestor eforturi, iar livrările produselor inițiale vor fi făcute în aprilie.

Până la finalul lui 2017, Crețu speră la 40.000 de clienți.

Ca majoritatea produselor de larg consum, Wallor va fi fabricat în China. Viorel Crețu s-a documentat și a vizitat numeroase fabrici, astfel că produsul va fi realizat în trei fabrici diferite.

Întreaga poveste aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri