Boloş: Bugetul are o anumită limită. Vedem cum putem să gândim şi alte avantaje salariale pentru bugetari

Data publicării:
Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş
Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş. Foto: Facebook/ Marcel Boloș

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, spune că bugetul României are limite și că abia după ce va fi elaborat bugetul pe anul viitor se poate discuta despre alte creșteri salariale pentru bugetari, relatează News.ro.

„Trebuie să aşteptăm bugetul pentru anul 2024, să finalizăm bugetul pentru anul 2024. Cu toţii ne dorim să alocăm cât mai mulţi bani pentru cheltuielile cu salariile şi drepturile de asistenţă socială şi pensii, dar totuşi bugetul are o anumită limită. Am spus - şi spun de atâtea ori - că nu putem să ne întindem mai mult decât ne este plapuma”, a spus Marcel Boloş, în legătură cu protestele din ultima vreme a angajaţilor din diferse instituţii.

Ministrul de Finanţe a precizat că este nevoie şi de un program de investiţii foarte bun pentru finanţarea din fonduri europene şi PNRR.

El a amintit şi angajamentele Guvernului pentru drepturile de asistenţă socială.

„Din această perspectivă, haideţi să vedem cum se aşează bugetul şi vedem cum putem să gândim şi alte avantaje de natură salarială pentru bugetari”, a spus Boloş.

Ministrul a precizat că bugetul pe 2024 este orientat spre investiţii, în care investiţiile să fie motorul de dezvoltare economică al României.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri