Casele RA-APPS, din nou la vânzare. Preţurile au scăzut cu 10%, în lipsă de cumpărători

Data publicării:
teren casa

Statul încearcă să vândă, din nou, unele dintre vilele de protocol şi apartamentele care nu şi-au găsit niciun cumpărător la licitaţia organizată luna trecută. Un astfel de exemplu este o vilă de protocol din Predeal.

Vila Predeal are 11 camere, şapte grupuri sanitare, două băi, două bucătării şi 11 holuri. Pentru că statul nu putea obţine de pe urma ei un profit mai mare decât cheltuielile de întreţinere, vila a fost scoasă astăzi pentru a doua oară la licitaţie, la un preţ cu 10% mai mic decât cel stabilit iniţial.

Nici aşa cumpărătorii nu se încumetă să vină la licitaţii. Îi descurajează preţul mare, dar şi poziţionarea.

„Chiar dacă se află în oraşul Predeal, care este un oraş în care sunt căutate imobilele de acest gen, poziţionarea nu este una tocmai fericită, fiind vizavi de calea ferată. Atunci, clienţii sunt uşor speriaţi de achiziţia unui imobil în această zonă”, susține Alexandru Muntean, consultant imobiliar.

În aceeaşi situaţie este şi un apartament din Cluj, care a trecut prin patru încercari eşuate de a fi vândut. Apartamentul a avut iniţial un preţ de de 66.000 de euro plus TVA pentru trei camere şi 62 de mp, suprafața utilă. Nu a adus niciun cumpărător, aşa că RA-APPS l-a ieftinit la 59.600 de euro.

Nici în Capitală, imobilele RA-APPS nu şi-au găsit proprietari la prima strigare. Şi tot din cauza preţurilor.

Pe Calea Călăraşilor, la numărul 79, se află unul dintre cele mai scumpe apartamente scoase de RA-APPS la vânzare în Capitală la a doua licitaţie. Statul cere 260.000 de euro, fără TVA, pentru un apartament cu cinci camere, de 200 de metri pătraţi, şi o mansardă de 67 de metri pătraţi.

Experţii imobiliari susţin că statul ar avea mai mult de câştigat dacă ar înfiinţa un fond naţional imobiliar.

„Un fond de investiţii iţi aduce un avantaj că poţi gândi pe termen mediu şi lung şi atunci nu mai ai acestă presiune de moment. Depinde cine îl administrează şi, dacă administrarea este corespunzătoare, sigur este un avantaj”, afirmă Gabriel Munteanu, directorul departamentului de evaluări Cushman&Wakefield.

Proprietăţile statului care nu sunt vândute la această licitaţie, unde preţul este mai mic cu 10% decât valoarea iniţială, vor fi scoase la vânzare la următoarea licitaţie, la un preţ redus cu 20%. Dacă nici atunci nu se găsesc cumpărători, preţul poate scădea cu 30%.

Citiți și: Mai multe beneficii pentru deputați: locuință de serviciu pe perioada mandatului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri