Brokerul de asigurări al Poştei Române intră în faliment

Data publicării:
cutie posta romana
Foto: Inquam Photos / George Calin

Poşta Română Broker de Asigurare (PRBA), compania lansată în 2014 de Poşta Română ca broker propriu de asigurări, intră în faliment prin procedură simplificată, urmând să fie dizolvată, scrie News.ro, citând Profit.ro. 12.000 de factori poştali lucrau ca agenţi de brokeraj pentru compania de asigurări.

PRBA a intrat în procedură de insolvenţă în primăvara anului trecut, fiind admisă o cerere depusă de firma Roel SRL Bucureşti, care a solicitat recuperarea unei creanţe în sumă de 77.671 lei. Decizia magistraţilor a fost atacată atunci cu apel de către broker, controlat integral de Poşta Română.

Acum, lichidatorul judiciar al brokerului Poştei Române va fi Aktiv Lex Insolvenţă SPRL.

Poşta Română a transmis pentru Profit.ro, în primăvara anului 2023, că a formulat cerere de repunere în termen, urmând ca, ulterior deciziei instanţei de judecată, să formuleze un punct de vedere asupra cererii de insolvenţă.

Înfiinţată în 2013, societatea PRBA şi-a început activitatea în octombrie 2014, la o lună după ce a primit autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). La momentul lansării activităţii, reprezentanţii Poştei Române şi fostului Minister al Comunicaţiilor, acţionarul majoritar al operatorului naţional poştal, se arătau încrezători şi optimişti şi spuneau că PRBA va deveni liderul pieţei în următoarele 12 luni.

Partenerii noștri