Ford discută reducerea costurilor la fabrica de motoare din Marea Britanie

Data publicării:
logoul masinii ford.
Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. Foto: GettyImages

Ford Motor discută reducerea costurilor la fabrica de motoare din Marea Britanie, cu reprezentanţii sindicatului, 1.100 de locuri de muncă fiind în pericol din cauza efectelor Brexitului şi a încetinirii cererii în Europa, relatează Bloomberg citat de News.ro.

V8 Supercars Clipsal 500 - Previews
Foto: Gulliver/Getty Images

”Brexitul este în mod clar un factor. Atenţia este îndreptată spre salvarea locurilor de muncă”, a declarat Len McCluskey, secretar general al Unite, cel mai mare sindicat din Marea Britanie, în legătură cu fabrica Ford din Bridgend, în sudul Ţării Galilor.

Fabrica produce suficiente motoare pentru a garanta actualul nivel al forţei de muncă în următorii 2-3 ani, dar ar putea fi necesare reduceri pentru că nu s-a reuşit creşterea eficienţei, a explicat Tim Holmes, purtător de cuvânt al diviziei Ford din Marea Britanie.

În prezent nu sunt programate concedieri, iar evaluarea numărului de angajaţi dincolo de anul 2020 nu este un fapt neobişnuit în ciclul de afaceri, a arătat el.

Ford nu este singurul producător auto care avertizează în privinţa perspectivelor prezenţei în Marea Britanie, din cauza creşterii îngrijorărilor legate de tarifele care vor fi impuse automobilelor şi componentelor importate, pe fondul negocierilor pentru Brexit.

Nissan Motor şi Jaguar Land Rover au cerut guvernului de la Londra să ofere sprijin financiar furnizorilor auto, pentru a garanta competitivitatea sectorului după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Premierul Theresa May a afirmat miercuri în Parlament că este în dialog regulat cu reprezentanţii Ford despre cum poate guvernul să contribuie la continuarea succesului companiei în Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri