Mall gigant în locul uzinelor Malaxa - 23 August

Data publicării:
principala-b

Primăria Sectorului 3 din București, proprietara Halei Laminor de la uzinele 23 August, foste Malaxa, vrea să dezvolte în asociere cu un investitor privat un mall care ar putea fi cel mai mare din România.

principala-b

Societatea Administrare Active Sector 3 SRL, firmă deținută de către Primăria Sectorului 3 (PS 3) al Capitalei, caută partener pentru dezvoltarea a ceea ce ar putea unul dintre cele mai mari complexuri comerciale și de agrement din România.

Proiectul urmează să fie dezvoltat pe amplasamentul Halei Laminor cu o suprafață de 72.000 de metri pătrați. Acesta este clasificat drept monument istoric categoria A. Cel mai mare mall din România este în prezent Sun Plaza din București cu o suprafață închiriabilă de 81.000 de metri pătrați. Alt mall important este AFI Palace cu o suprafață închiriabilă de 76.000 de metri părtați.

Proiectul intenționat de PS 3 prevede cearea unei zone comerciale de 35.000 de metri pătrați completată de spații de cultură, sport, divertisment, etc. pe restul de 35.000 de mp.

”Primăria Sectorului 3 va amenaja Hala Laminor așa încât aceasta să devină un punct de reper pentru activitățile culturale din Sectorul 3. Aici va funcționa o sală cu o capacitate de 2.000 de locuri, trei săli pentru spectacole de teatru, cu câte 500 de locuri fiecare, și alte cinci săli atelier pentru spectacole și evenimente. De asemenea, hala va găzdui cel mai mare centru acvatic”, spune administrația locală într-un comunicat.

Hala Laminor datează din 1938 când au fost înființate Uzinele Malaxa. Acestea au fost transformate în anii comunismului în întreprinderea 23 August. După anul 1990 obiectivul a fost cunoscut drept Uzinele Faur și este un reper istoric al arhitecturii industriale de pe teritoriul Sectorului 3.

Societatea Administrare Active Sector 3 SRL va demara în perioada următoare procedura de selecție a unui partener pentru dezvoltarea proiectului Hala Laminor. Parteneriatul va fi încheiat pe o perioadă de 50 de ani. Prețul de pornire pentru întreaga perioadă este 174 euro/mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri