Prime de zeci de mii de lei pentru angajații Transelectrica: Un șofer a primit cât șeful Dispeceratului Energetic Național

Data publicării:
bani
Prime de zeci de mii de lei pentru angajații Transelectrica. Foto: Captură video

Prime de zeci de mii de lei pentru angajații Transelectrica. Operatorul sistemului energetic a premiat la final de an 456 de angajați, însă sistemul în care au fost acordați bani a fost unul destul de ciudat.

Un șofer a primit o primă de 10 mii de lei, la fel cât a primit și directorul Dispeceratului Energetic Național, potrivit Economica.net. Și o angajată la bufet a primit mai mult decât un inginer, iar un consilier a luat o primă de 20 de ori mai mare decât un dispecer.

La finalul anului 2022, Transelectrica a oferit prime în valoare de peste 1,5 milioane de lei. 5 șoferi au primit câte 10 mii de lei de persoană, la fel de mult ca directorul Dispeceratului Energetic Național. Vorbim aici de persoana care gestionează sistemul energetic românesc și care se asigură că nu sunt avarii, în ciuda războiului din Ucraina și a problemelor din Republica Moldova.

Însă lista cu prime continuă și vedem că un expert în comunicare a primit tot o sumă de 10 mii de lei, în timp ce un consilier juridic a primit 11 mii de lei.

Una dintre cele mai mari prime s-a ridicat la 20 de mii de lei și a fost acordată unui consilier de specialitate.

Prime au primit și dispecerii, undeva la 1.000 de lei, dar și două angajate cu funcția de bufetier care au primit 6.000 de lei.

Cea mai mică primă a fost cea a șefului de tură pe stații care a primit doar 200 de lei.

Într-o primă reacție, Transelectrica justifică aceste prime ca fiind necesare pentru păstrarea angajaților, însă nu explică și de ce un șofer a primit o primă mai mare decât unii dintre specialiști.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri