Slatina: Cea mai mare investiție în fabricarea fibrei optice din Europa

Data actualizării: Data publicării:
slide-home-the-new-france-uk-interconnector

Italienii de la Prysmian inaugurează o nouă fabrică de cabluri de fibră optică la Slatina. Este cea mai mare investiţie de acest fel din Europa, spun ei.

Grupul italian Prysmian, lider mondial în industria de cabluri şi sisteme pentru energie şi telecomunicaţii, va inaugura săptămâna viitoare cea de-a doua fabrică de cabluri de fibră optică din România. Este cea mai mare investiţie de profil din Europa, estimată la 22 de milioane de euro, anunţă compania, potrivit Economica.net.

Prysmian Cabluri şi Sisteme Slatina, parte a grupului italian Prysmian, va inaugura marți, 13 iunie, o nouă  fabrică de cabluri de fibră optică. Este vorba despre cea mai mare investiţie de profil din Europa, anunță compania, care a preluat în 2005 unitatea de producție înființată în 1973, de la Pirelli. 

Noua unitate ce urmează a fi inaugurată marți este practic o extensie a celei vechi, care a trecut și la producția cablurilor cu fibră optică pentru reţelele centrale de transport şi de acces în anul 2009. Construcțiile au demarat în 2015, iar investiția este de 22 de milioane de euro, potrivit site-ului companiei, capacitatea de producţie a fabricii urmând să ajungă la 8 milioane de kilometri, față de 4,5 milioane de kilometri în prezent. În prima fabrică lucrează deja 1.400 de angajați români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri