Videanu ridică blocuri pe 5 hectare în centrul Bucureștiului

Data publicării:
adriean videanu fb

Societatea Titan Mar, deţinută de familia Videanu, solicită Primăriei Capitalei acordarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru construcţia de locuinţe, clădiri de birouri, dar şi spaţii comerciale şi pentru servicii.

Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei Tehnice de Urbanism din cadrul Primăriei Generale, de astăzi, 19 iulie, potrivit Economica.net.  Producătorul de materiale de construcţii din piatră Titan Mar vrea să obţină un PUZ pentru terenul de 50.000 de mp pe care îl deţine pe Calea 13 Septembrie din Capitală. 

"Se cere PUZ în vederea dezvoltării", este răspunsul companiei. Aceasta nu a precizat dacă va construi singură sau în parteneriat un proiect imobiliar de mare amploare în apropierea Palatului Parlamentului, dar a obţinut luna trecută certificatele de urbanism pentru construcţia de locuinţe, birouri şi spaţii comerciale. 

Indicatorii propuşi pentru terenul de 5 ha sunt: procentul de ocupare al terenului (POT), coeficientul de utilizare al terenului este de 4,5, iar înălţimea maximă propusă este de 200 de metri

O posibilă variantă ar putea fi şi vânzarea terenului. Valoarea terenului deţinut de familia Videanu în zona Trafic Greu este de circa 15 milioane de euro, potrivit unei estimări Economica.net pe baza datelor din piaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri