Atenție, când mergeți la cumpărături în piețe! Inspectorii ANPC au descoperit foarte multe nereguli

Data actualizării: Data publicării:
piata magazin legume fructe

Fiți foarte atenți când mergeți la cumpărături. S-ar putea să luați alimente stricate. În piețe în special, produsele nu se depozitează ca la carte, mai ales acum când e foarte cald afară. Inspectorii ANPC au făcut controale și au descoperit foarte multe nereguli.

O piață din București. Bărbatul din imagini transportă carne cu un cărcucior. Carnea nu e acoperită, deși afară sunt peste 33 de grade Celsius.

Simona Carniciu, nutriționist: Este foarte periculos, putem să facem de la intoxicații ușoare până la intoxicații grave alimentare, alergii și, în cel mai fericit caz, avem doar o ușoară sensibilitate. Nu trebuie să uităm însă că aceste intoxicații pot duce chiar la o internare și deshidratare.

Legumele și fructele sunt foarte căutate în această perioadă, dar multe nu sunt depozitate așa cum ar trebui.

Vânzătoare: Pătrunjel mamă, ardei iute, mamă...
Femeie: Mă uit, sunt atentă. Nu iau, ca am și nepoțică, mi-e teamă, nu iau de pe stradă, am luat doar o verdeață, asta e...
Femeie: M-am uitat la fructe, dar nu îmi plac. Sunt ofilite, trecute...

Președinte ANPC: Rog consumatorii să cumpere produse numai din locuri autorizate și să păstreze mereu bonul

Unii comercianți au pus umbrele deasupra fructelor și legumelor ca să le protejeze de razele soarelui.

Eduardt Cozminschi, președinte ANPC: Bineînțeles că nu e o soluție, de aceea rog consumatorii să cumpere produse numai din locuri autorizate și să păstreze mereu bonul.

Inspectorii ANPC au descoperit multe nereguli și la produsele congelate.

Eduardt Cozminschi, președinte ANPC: Un ambalaj bombat, deformat sau incomplet poate da indicii despre calitate. Îi rog pe consumatori să fie atenți la etichetă, acolo unde este trecut termenul de valabilitate.

Este foarte important, în zilele caniculare, să mâncăm produse proaspete și, mai ales, să ne hidratăm.

Simona Carniciu, nutriționist: Vara, hidratarea corectă înseamnă apă la temperatura camerei. Sucurile, ceaiurile în exces deshidratează și singura senzație este de potolire a setei pe termen foarte scurt. Noi suntem interesați să ne hidratăm pe termen lung. Supele sunt o opțiune și fructele mai zemoase, care completează apa, nu o înlocuiesc.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri