Imobiliarele, mai scumpe cu aproape 10% față de octombrie 2016

Data actualizării: Data publicării:
bloc apartamente

Indicele preţului pentru proprietăţile rezidenţiale din România a înregistrat o creștere trimestrială de 1,1% în al treilea trimestru al anului 2017.

Pe fondul evoluţiei pozitive din ultimii cinci ani, cu o medie anuală de 2,1%, creşterile trimestriale recente susţin tendinţa de revenire a pieţei româneşti. Această prognoză este confirmată și de indicele prețurilor din București, care și-a continuat parcursul ascendent de la an la an, cu o valoare de 7%, respectiv de indicele Bucureşti-periferic, cu 6%, comparativ cu trimestrul al III-lea din 2016.

Unde au crescut prețurile

Şase din cele opt diviziuni ale României şi-au continuat tendința de creştere trimestrială a preţurilor, în timp ce doar două au evoluat negativ. Astfel, regiunea Centru prezintă cea mai mare creștere, de 3,2%, fiind urmată de regiunile Moldova și Vest cu 2,3%, respectiv 2%. Pe de altă parte, regiunea Nord a înregistrat cea mai mare scădere, de -1,1%.

Indicii celor mai mari 11 orașe din România prezintă în general o performanță trimestrială stabilă, cu fluctuații care par a constitui mai degrabă corecții pe termen scurt. Municipiile Galați, Constanța, Brăila, Craiova și Oradea prezintă în medie o tendință trimestrială ascendentă de 4%, în timp ce Ploiești, Brașov, Timișoara și București au avut o creștere medie de sub 1%.

Prețul proprietăților noi din București a continuat şi el creşterea de la an la an, cu peste 2,3%, contribuind la creşterea de 3,1% a proprietăţilor noi la nivel național.

În concluzie, noul indice al prețurilor rezidențiale EPS prefigurează o creştere a pieţei, mai pronunţată în orașele mari. Evoluţiile din următoarele trimestre vor aduce confirmarea pe termen extins a acestor tendinţe.

Eurobank Property Services S.A. este o subsidiară a grupului Eurobank. Înfiinţată în iunie 2005, drept un centru de servicii integrate, compania oferă soluţii complete pentru domeniul imobiliar.

Eurobank Property Services este una dintre companiile importante imobiliare din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri