Jumătate de milion de gospodării au rămas fără electricitate

Data publicării:
enel stalp furtuna

Numărul consumatorilor nealimentați cu electricitate s-a înjumătățit, luni, față de cifrele înregistrate duminică seară.


Dacă duminică, la orele 22:00, aproape jumătate de milion de clienți nu beneficiau de alimentare cu electricitate, ca urmare a furtunii violente din vestul și nordul României, luni, după intervențiile echipelor operative, numărul clienților nealimentați cu energie s-a redus la circa 263.000, potrivit datelor centralizate în ședința Comandamentului energetic din cadrul Dispecerului Energetic Național.
Principalele județe afectate în continuare sunt Timiș (60.000 de consumatori), Maramureș (48.000), Arad (39.000), Bistrița-Năsăud (30.000) și Bihor (25.000).
Luni la orele prânzului în teren acționau 307 echipe operative de intervenție pentru realimentarea tuturor consumatorilor afectați.

Companiile care distribuie electricitate în zonele afectate de furtună, E-Distribuție Banat și Electrica Distribuție Transilvania Nord, și-au mobilizat echipe suplimentare de intervenție, inclusiv din celelalte sucursale ale operatorilor. O nouă ședință a Comandamentului energetic din DEN este programată pentru marți, 19 septembrie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri