Ministrul Energiei: Nu se va opri apa caldă în Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
robinet apa

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi ministrul Energiei, Victor Grigorescu, dau asigurări că bucureştenii nu vor avea de suferit în urma conflictului economic dintre ELCEN şi RADET. Cei doi au mediat o întâlnire între reprezentanţii celor două societăţii şi spun că, în funcţie de concluziile la care se va ajunge în zilele următoare, banii necesari pentru furnizarea apei calde şi a căldurii în Bucureşti vor fi asiguraţi printr-o rectificare bugetară la nivelul Primăriei Generale.

 

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Împreună cu domnul ministru am stabilit ce avem de făcut în continuare și anume: să fie asigurat un cash flow pentru ELCEN, prin faptul că Primăria Capitalei, așa cum a făcut și în cele două luni și jumătate de când sunt primar general, va plăti la zi subvenția legală aferentă. În aceste zile se face o plată de 13 milioane de lei de la Primăria Capitalei către RADET, iar din contul RADET, prin ridicarea popririi garantată de domnul ministru: 30% va rămâne pentru RADET, care va plăti salariile și reparațiile curente; 60% va merge către ELCEN pentru a se îndestula și a acoperi parte din datoria eligibilă; 10% - alte datorii. Aceasta este structura contului escrow care e acum poprit în urma unei hotărâri judecătorești, dar care nu este opozabilă Primăriei Capitalei, ci doar RADET-ului.

Primăria Capitalei, bineînțeles, va face, dacă va fi cazul, o rectificare bugetară. Deci, asta rămâne de văzut, în urma punctului de vedere juridic, economic și administrativ din partea unor alte instituții guvernamentale.”

Victor Grigorescu, ministrul Energiei: „Am mediat relaţia dintre aceste companii, care sunt ombilical legate. Vrem să asigurăm acest cadru pentru ca ambele companii (ELCEN şi RADET – n.r.) să poată funcţiona. Sunt probleme istorice, de ani de zile cunoscute şi care duc la o situaţie foarte complicată. Sunt dificultăţi pe care nu le dorim, în niciun caz, excerbate de comentarii.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri