Prima Casă. Dobânzi mai mici pentru locuințele noi sau consolidate

Data publicării:
santier bloc

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 97/2016 pentru modificarea şi completarea art. 1 din OUG 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ”Prima casă”.

santier bloc

Legea prevede garantarea de către stat, în procent de 50%, a creditelor acordate pentru achiziţia de locuinţe noi sau consolidate prin programul ”Prima casă”. Locuinţele care nu se încadrează în această categorie vor fi garantate de statul român în procent de 40%. În acest ultim caz este posibil ca băncile să majoreze marja fixă percepută la creditele acordate.

Prin locuinţă nouă se înţelege orice imobil care respectă condiţiile pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinaţia de locuinţă, recepţionat la terminarea lucrărilor cu cel mult cinci ani înainte de data solicitării creditului garantat. Totodată, vor fi asimilate în categoria locuinţelor noi şi cele supuse cu cel mult cinci ani înainte de data solicitării creditului garantat unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau a reducerii riscului seismic.

Programul ”Prima Casă” a fost iniţiat în anul 2009, iar de la startul acestuia până la sfârşitul lunii octombrie 2016 au fost acordate 201.080 garanţii, în valoare totală de 17,24 miliarde lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri