Dacia vrea să devină „un rival serios pentru Jeep”

Data publicării:
Dacia opreşte temporar producţia la Mioveni
Foto: Profimedia Images

Şeful designului Renault Group, Laurens van den Acker, spune că Dacia ar putea fi primul competitor „serios” pentru Jeep, în Europa, relatează Profit.ro.

Ambiţiile şefilor Renault Group şi ai Dacia par a include o posibilă poziţionare a mărcii Dacia în competiţie cu celebrul brand american Jeep, cunoscut pentru modelele sale cu caracteristici off-road. „De aici a venit tema de outdoor”, spune Laurens van den Acker, vicepreşedinte Renault Group şi şef al designului peste toate mărcile grupului, inclusiv Dacia, pentru publicația Autocar.

„În opinia mea, nu există un competitor serios pentru Jeep, în Europa. De ce nu ar putea fi Dacia aşa ceva? Nu există un brand conectat cu ieşirile în aer liber, care te scoate din oraş, care a devenit, în special din vremea Covid, a devenit extrem de relevant”, spune Acker, citat de News.ro

Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care Dacia a decis să participe la celebrul Raliu Dakar, cu un model neprecizat, dar care are 99% şanse să fie viitorul Duster, care va fi lansat în 2024.

„Dacia este o marcă foarte bine poziţionată pentru oamenii care iubesc ieşirile în aer liber. Asta dă două motive pentru a cumpăra maşina, nu doar unul”, mai spune şeful designului Renault Group.

Van den Acker a mai precizat că Bigster, care va fi mai mare decât Duster, nu va fi neapărat mai premium, dar va intra în competiţie cu alte mărci.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri