Dacian Cioloș: Acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos - gov.ro

Premierul Dacian Cioloș spune că guvernul pe care îl conduce „nu se va atinge de Codul Fiscal”. Reacția sa vine după ce Liviu Dragnea a vorbit despre amânarea tăierii unor taxe:

dacian ciolos sedinta guvern_gov ro (1)

„ În cadrul discuției nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale cât și de oportunitate”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

„Analiza este limpede: acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament și de rezultatele alegerilor de duminică”, a continuat premierul. 

Acesta spune că a făcut aceste precizări pentru că discuța sa telefonică cu Liviu Dragnea „a produs ceva tulburare” și a stârnit „tot felul de interpretări”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liviu Dragnea a spus astăzi că l-a rugat pe actualul premier să amâne reducerea sau eliminarea unor taxe - scăderea TVA cu un punct procentual de la 1 ianuarie 2017, eliminarea taxei pe stâlp și a supraccizei pe carburanți - și că premierul a acceptat acest lucru.

Taxa pe stâlp și supraacciza pe carburanți sunt măsuri care au fost introduse în Codul Fiscal în timpul guvernării lui Victor Ponta. De asemenea, eliminarea lor a fost gândită tot de guvernul Ponta.

Informația a fost dezmințită printr-un comunicat al Guvernului, care arăta că premierul analizează aceste măsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri