Consumul de avocado în Europa şi SUA a atins un nivel record (Bloomberg)

Data actualizării: Data publicării:
fruct avocado
Avocado. Foto: Guliver/GettyImages

Consumul de avocado în Europa şi SUA a atins un nivel record, întrucât oamenii vor să mănânce sănătos, transmite Bloomberg.

"Consumul a depăşit orice aşteptări. Oamenii vor să mănânce sănătos. Noul lux după pandemie va fi mâncarea sănătoasă şi wellness-ul. Chiar şi industria monedei spune lucrul ăsta", a declarat Xavier Equihua, directorul Organizaţiei mondiale a avocado (WAO), într-un interviu pentru Bloomberg, citat de Agerpres.

Cererea pentru acest fruct a accelerat pe măsură ce mai mulţi consumatori iau masa acasă. Avocado nu mai este utilizat doar pentru a face guacamole la petreceri, ci a început să fie utilizat şi la salate, burrito şi chiar şi pentru toast cu avocado.

Consumul în Europa ar urma să crească cu 12% în acest an până la un nivel record de 1,48 miliarde livre (aproximativ 671 de milioane de kilograme) iar cererea din SUA va creşte cu 7%, susţine Xavier Equihua, citând prognozele din industrie.

La rândul său, David Magana, analist şef la banca Rabobank International, susţine şi el că valoarea importurilor mondiale de avocado a înregistrat cea mai puternică creştere decât orice alt fruct în ultimul deceniu. Cererea globală pentru Hass, cea mai populară varietate de avocado, ar urma să crească cu 5% pe an până în 2025, depăşind opt miliarde de dolari la nivel global, susţine asociaţia Hass Avocado Board

Din fericire pentru consumatori, recoltele consistente din Mexic şi California, cei mai importanţi furnizori pentru piaţa americană, au dus la scăderea preţurilor după ce în 2019 problemele de aprovizionare au dus preţurile la un nivel record, susţine David Magana, citat de Agerpres.

 

 

Partenerii noștri