Elon Musk face angajări în China, după ce a spus că Tesla are prea mult personal în SUA

Data actualizării: Data publicării:
tesla
Tesla caută să facă mai multe angajări în China. Foto: Profimedia Images

Tesla a organizat un eveniment online de angajare, joi, în China, și a adăugat mai mult de 20 de noi posturi pentru angajare în această țară, la o săptămână după ce Elon Musk a amenințat cu concedierea angajaților producătorului de mașini electrice și a spus că compania are prea mulți angajați în unele zone, transmite Reuters.

Tesla plănuiește să țină un eveniment online începând de la ora 14:00 și va recruta personal pentru roluri „de producție smart”, potrivit unei postări online.

Tesla are 224 de locuri de muncă deschise în China pentru manageri și ingineri din acea categorie, potrivit unui mesaj separat de pe contul său de WeChat, 24 dintre care au fost publicate joi.

Printre joburile disponibile sunt posturi de manageri și ingineri care supraveghează operațiunea mașinilor de vopsit care cântăresc 6.000 de tone, cunoscute drept Giga Press, una dintre cele mai mari din lume.

Tesla organizează în mod regulat astfel de evenimente de angajare online în China, cea mai recentă fiind în luna mai pentru stagiarii de vară.

Veniturile din China ale Tesla au avut o creștere mai mult decât dublă în 2021 față de anul precedent, ceea ce a contribuit la un sfert din veniturile totale pentru producătorul auto american.

Fabrica din Shanghai, care produce Modelul 3 și Modelul Y pentru piața internă și export, a produs mai mult de jumătate dintre mașinile fabricate anul trecut iar Tesla plănuiește să-și extindă fabrica.

Însă, producția de la fabrică a fost grav afectată de carantina Covid de două luni care a stopat munca timp de 22 de zile și ulterior s-a schinuit să se întoarcă la capacitatea întreagă de producție. Anterior, Tesla plănuise să-și mărească producția de la fabrică la 22.000 de mașini pe săptămână până la mijlocul lunii mai.

Musk, directorul executiv, a spus într-un email văzut de Reuters săptămâna trecută că avea „un sentiment foarte prost” despre economie și că trebuia să taie 10% din personalul producătorului de mașini electrice. Emailul era intitulat „suspendați toate angajările la nivel mondial”.

Într-un alt email trimis angjaților vineri, Musk a declarat că Tesla va reduce numărul de salariați cu 10%, deoarece „sunt prea mulți angajați în multe zone”, însă a adăugat că „numărul de angajați pe oră se va mări”.

Însă, sâmbătă s-a retras față de poziția din emailuri, spunând că numărul total de angajați se va mări în următoarele 12 luni iar personalul salariat va fi puțin modificat.

Musk nu a vorbit în mod special despre personalul din China.

Luna trecută, Musk a comparat lucrătorii americani cu cei din China, spunând că angajații americani tind să încerce să evite munca în vreme ce chinezii nu părăsesc fabricile.

„Lucrează până târziu la ora 03:00 dimineața” a spus el într-o conferință cu angajații chinezi.

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Chris Pratt, devastat de moartea dublurii sale. Cascatorul Tony McFarr a fost găsit mort în casă: „A fost o...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...