Directorul CE Oltenia, demis din cauza unui prejudiciu de 600 de milioane de lei. Anunțul ministrului Economiei

Data actualizării: Data publicării:
ministrul Economiei, Virgil Popescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia a fost schimbat din funcție. Anunțul a fost făcut în această dimineață de ministrul Economiei. Sorin Boza a fost înlăturat de la conducerea Complexului din cauza unui prejudiciu de 600 de milioane de lei, descoperit de corpul de control al ministrului.

Boza a fost înlocuit de Daniel Burlan în funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, confom deciziei Consiliului de Supraveghere al companiei. El este membru al Directoratului și lucrează în companie din 1991.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a spus că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce priveşte modul de selectare a membrilor directoratului companiei.

Ministrul a explicat la Digi24 că prejudiciul a fost descoperit în urma unui control al Corpului de control, în mandatul fostului ministru. Raportul a fost atacat în instanță de directoratul Complexului Energetic Oltenia, dar a pierdut la Înalta Curte.

El a precizat că un alt raport, de această dată de la Corpul de control al premierului, în timpul mandatului Dăncilă, semnala nereguli inclusiv în alegerea directoratului companiei energetice.

Lucrurile trebuie să se lămurească acolo, pentru că acel prejud de 648 de milioane de lei mă neliniștește foarte mult. Noi vrem să dăm un ajutor de stat de salvare a companiei de 1,2 miliarde de lei, or noi trebuie să știm cine e vinovat, dacă e cineva vinovat și să răspundă pentru acel prejudiciu”, a spus ministrul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri