Domino's Pizza închide afacerile din Rusia. Proprietarul francizei închide sucursalele și anunță falimentul

Data publicării:
o pizza Domino's
Luni, DP Eurasia a declarat într-un anunț la Bursa de Valori din Londra că a decis că filiala sa din Rusia, DP Russia, ar trebui să depună declarația de faliment, în loc să caute un cumpărător. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Proprietarul francizei Domino's din Rusia a semnalat că își va închide sucursalele, anunțând că va introduce afacerea în faliment, din cauza unui mediu dificil, informează BBC.

DP Eurasia a declarat că va pune capăt încercărilor de a vinde magazinele lanțului de pizza din țară din cauza unui „mediu din ce în ce mai dificil”.

Multe firme occidentale au tăiat legăturile cu Rusia de la invazia Ucrainei și introducerea sancțiunilor economice. Dar unii investitori străini, inclusiv Domino's, s-au confruntat cu critici pentru că nu au ieșit din piață.

DP Eurasia are 171 de magazine Domino's Pizza în Rusia. Deține 68 dintre site-uri, în timp ce 103 sunt operatori locali în franciză

Luni, DP Eurasia a declarat într-un anunț la Bursa de Valori din Londra că a decis că filiala sa din Rusia, DP Russia, ar trebui să depună declarația de faliment, în loc să caute un cumpărător.

„În contextul din ce în ce mai provocator, compania holding imediată a DP Russia este acum obligată să facă acest pas, care va duce la încetarea procesului de tentativă de vânzare a DP Rusia ca și continuitate în funcțiune și, inevitabil, prezența grupului în Rusia”, se arată în comunicat.

Compania a declarat anterior că își „evaluează prezența” în Rusia în urma sancțiunilor impuse.

Pe lângă faptul că deține francize Domino în Rusia, DP Eurasia deține drepturi de master francizor pentru brand în Turcia, Rusia, Azerbaidjan și Georgia.

Economia Rusiei a fost vizată de o serie de sancțiuni de la izbucnirea războiului din Ucraina în februarie 2022

Multe companii care sunt cunoscute au decis să-și închidă operațiunile imediat după invazie. De asemenea, s-au făcut presiuni asupra mărcilor mari precum McDonald's și Coca-Cola pentru a acționa.

Au existat, de asemenea, critici continue pentru cei care și-au continuat activitatea.

Unilever este una dintre companiile care și-a apărat decizia de a continua să opereze în Rusia, producătorul de săpun Dove și de înghețată Cornetto argumentând că „nu este simplu”, deoarece operațiunile sale ar fi preluate de statul rus dacă le-ar abandona.

S-a susținut că firma contribuia anual cu 579 de milioane de lire sterline la economia rusă.

Domino's Pizza Inc, multinaționala americană de afaceri și master francizor, a declarat pentru BBC că, prin filialele sale, a încetat să ofere „orice sprijin pentru piața rusă la începutul anului 2022”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri