Electroputere VFU va livra vagoane modernizate pentru Gabon

Data actualizării: Data publicării:
12_4

Primul lor lot, destinat Setrag, operatorul național feroviar de călători al Gabonului, a ajuns la destinaţie.

Compania românească Electroputere VFU Pașcani și Setrag (Compania de Transport Feroviar din Gabon) au semnat un acord pentru modernizarea unui prim lot de 20 de vagoane destinate transportului de pasageri din statul african, potrivit clubferoviar.ro.

Alte 40 de vagoane le vor urma la export primelor 20. Vagoanele modernizate de către Electroputere VFU Pașcani dispun de un interior nou, complet modernizat, podele și scaune noi, sunt dotate cu aparate de aer condiționat și sisteme cu ecrane LED pentru informarea călătorilor.

Viteza de circulație este de 100 km/h iar trenurile vor intra în operare pe linii regionale și de navetă.

Țara africană derulează mai multe programe de modernizare a infrastructurii feroviare și a materialului rulant. Mai mult chiar, în următorii ani Compania de Transport Feroviar din Gabon intenționează să construiască peste 800 kilometri de cale ferată.

Compania Electroputere VFU Paşcani, specializată în construcţia şi reparaţia de vagoane destinate atât transportului de marfă, cât şi celui de pasageri, îl are ca principal acționar pe omul de afaceri Gruia Stoica, patron Grup Feroviar Român, condamnat definitiv anul trecut la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru trucarea unei licitații de transport cărbune la CE Oltenia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri