Aproape 220 de milioane de oameni au rămas fără electricitate în Pakistan după o pană de curent care a afectat toată țara

Data actualizării: Data publicării:
Pană de curent în Karachi, Pakistan
Toate orașele majore din Pakistan au rămas fără curent electric, inclusiv Karachi (în poză) – cel mai mare oraș, Islamabad – capitala, Lahore și Peshawar. Captură foto: Twitter / @channelstv

O pană de curent care a afectat luni tot Pakistanul a lăsat aproape 220 de milioane de oameni fără electricitate și amenință să dea peste cap viața de zi cu zi a populației dintr-o țară care se luptă deja cu o sumedenie de probleme, precum lipsa combustibilului, informează CNN.

Ministerul Energiei a declarat că rețeaua națională de electricitate a căzut la ora locală 7:34, provocând o defecțiune care s-a resimțit în tot sistemul de energie, potrivit rapoartelor inițiale.

Toate orașele majore din Pakistan au rămas fără curent electric, inclusiv Karachi – cel mai mare oraș, Islamabad – capitala, Lahore și Peshawar, potrivit BBC.

„Lucrările de mentenanță a sistemului progresează rapid”, se mai menționa în declararția ministerului, însă nu se cunoaște cât va dura pana de curent. Autoritățile încearcă să reia alimentarea cu electricitate în mai multe părți ale țării.

În orașul Quetta din sud-vestul provinciei Balochistan pana de curent a afectat toate aspectele vieții de zi cu zi, inclusiv spitalele, piețele și proprietățile private.

Întreruperea alimentării cu curent electric vine într-un moment în care Pakistanul înfruntă mai multe dificultăți, inclusiv o criză energetică severă.

Guvernul a luat decizia de a cere tuturor departamentelor federale să reducă consumul de energie cu 30% după ce a anunțat că rezerva valutară a coborât la un nivel alarmant de mic.

Pana de curent de luni este cea mai extinsă întrerupere a alimentării cu electricitate din 2021, atunci când Pakistanul s-a cufundat în beznă timp de mai multe ore după o „scădere bruscă a frecvenței în sistemul de transmisie a energiei”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri