Partidul lui Tăriceanu ia șefia Nuclearelectrica

Data actualizării: Data publicării:
cernavoda constructie chinezi reactoarele 3 si 4 foto nuclearelectrica-1

Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei şi şeful ALDE Piteşti, a fost numit preşedintele consiliului de administraţie al Nuclearelectrica.

Foto: Robert Tudorache a câștigat în 2015 155.000 lei din sinecuri la stat, echivalentul a 2.870 euro pe lună.

Consiliul de administraţie al producătorului de energie Nuclearelectrica l-a numit pe secretarul de stat în Ministerul Energiei Iulian-Robert Tudorache în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al companiei, cu un mandat provizoriu.

”Iulian-Robert Tudorache urmează să ocupe funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie pe o perioadă de patru luni de zile, perioadă aferentă mandatului provizoriu deţinut în cadrul consiliului de administraţie al SNN, în conformitate cu Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 2/24.04.2017”, arată un comunicat al companiei.

Tudorache este şef al ALDE Piteşti şi fost consilier al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea.

Ministerul Energiei, care controlează toate deciziile în adunarea generală a acţionarilor Nuclearelectrica, a impus luna trecută un nou consiliu de administraţie provizoriu, din care nu fac parte Bogdan Stănescu şi Daniela Lulache, actualul directorul general al societăţii, pe care ministrul Toma Petcu nu i-a mai dorit în conducerea companiei.

Plătit bine din funcții la stat

Potrivit Hotnews.ro, Tudorache este şeful ALDE Piteşti, apropiat de Andrei Gerea, fost ministru al energiei şi actual deputat ALDE de Argeş. Tudorache a candidat fără succes la Senat, pe listele ALDE Argeş, însă a ajuns consilier local, după alegerile din vară. A fost consilier al fostului ministru Andrei Gerea, poziţie din care a fost recompensat cu o mulţime de sinecuri în companii energetice de stat, câştigând din toate acestea peste 155.000 lei în 2015.

De profesie avocat, în 2015, anul în care l-a consiliat pe Andrei Gerea, a primit mai multe funcţii în companii de stat, potrivit unei declaraţii de avere completată în iunie 2016. A fost consilierul directorului general al companiei Conpet, funcţie pentru care a fost plătit cu 45.159 lei. A fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), funcţie remunerată cu 22.275 lei. De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara, de unde a mai câştigat 35.633 lei. Nu a ocolit nici Nuclearelectrica de unde a primit încă 27.000 lei, pentru funcţia de mebru secretariat tehnic. În plus, a fost şi membru într-o comisie de negociere a Hidro Tarnița, o companie de stat fantomă, funcţie plătită cu alte 20.000 lei. Pentru funcţia de consilier al ministrului nu a primit decât 5.176 lei.

Practic, în 2015 a câştigat peste 155.000 lei pentru toate aceste sinecuri. Din asistenţă juridică, la cabinetul său de avocatură, a câştigat 25.000 lei în 2015.  Tudorache îl înlocuiește pe Alexandru Săndulescu, un inginer deținător a unui doctorat în domeniu, cu o vechime de 33 de ani în domeniul energeticii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri