România are peste 2 miliarde de metri cubi de gaze în depozite

Data publicării:
Conductă prin care sunt transportate gaze naturale
Conductă prin care sunt transportate gaze naturale. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

România a ajuns vineri la o cantitate de gaze naturale înmagazinate de 2,06 miliarde mc, ceea ce reprezintă 65% din capacitatea totală de înmagazinare, conform datelor furnizate de directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

„Azi, 23 iunie, România are înmagazinate 2,06 miliarde metri cubi gaze, cu un procent de 65% din capacitatea totală de înmagazinare, de 3,170 miliarde, cu 845 milioane metri cubi mai mult faţă de aceeaşi dată a anului trecut”, a precizat Ion Sterian, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu afirma, la începutul lunii iunie, că în septembrie depozitele de înmagazinare ar putea ajunge la 100% grad de umplere.

„Noi trebuie să ne obişnuim cu ideea că România va deveni exportator net de gaze la sfârşitul lui 2026. Să nu uităm că vom fi exportatori de gaze, iar gazele intră şi ies din România. Depozitele noastre în momentul de faţă sunt peste 60%. Sunt peste 1,9 miliarde metri cubi. Estimez că în septembrie stăm la 100%”, spunea pe 8 iunie Virgil Popescu.

Citește și: VIDEO. Cum va arăta mega proiectul care va face ca România să fie cel mai mare producător de gaze din UE

Partenerii noștri