România vrea să intre în Global Offshore Wind Alliance. Ministrul Energiei: Facem investiţii pentru a produce mai multă energie verde

Data publicării:
2 eoliene in mare cu un vapor inre ele
Foto: Profimedia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut ca România să fie primită ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA), o alianță de organizații de pe tot globul, cu obiect de activitate în domeniul energiei eoliene produsă de turbine amplasate în mare, în apropierea coastelor sau mai departe de țărm.

„Cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XIII-a sesiuni a Adunării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), care a avut loc în această dimineaţă, am solicitat ca ţara noastră să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA), iniţiată la COP27, care s-a desfăşurat în 2022 în Egipt. Vrem să profităm din plin de toate oportunităţile. Alianţa, iniţiată de Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), Danemarca şi Consiliul Global pentru Energie Eoliană, va reuni guverne, sectorul privat, organizaţii internaţionale şi alte părţi interesate pentru a accelera implementarea energiei eoliene offshore. Vrem să lucrăm cu restul statelor membre pentru a stimula ambiţiile naţionale, regionale şi globale şi pentru a elimina barierele din calea implementării energiei eoliene offshore pe pieţele noi şi existente. Energia eoliană offshore poate fi implementată la scară largă, în intervale de timp scurte şi la costuri competitive - şi este o cale rapidă şi viabilă pentru a reduce decalajul tot mai mare dintre obiectivele de energie regenerabilă şi ratele actuale de implementare”, a scris sâmbătă ministrul Energiei pe pagina lui de Facebook.

„Fiecare stat trebuie să acţioneze pentru creşterea producţiei şi a consumului de energie regenerabilă, pentru un viitor sustenabil. (...) România este stat membru IRENA şi facem investiţii pentru a produce mai multă energie verde”, a mai adăugat Virgil Popescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Virgil Popescu: România este interesată de producerea de energie eoliană offshore

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri