Eugen Teodorovici: Programele finanţate din fonduri europene ar putea fi deblocate până la vară

Data publicării:
1803 20ministru 20fonduri-55375

Invitat la Digi24, în emisiunea „Kilometrul Zero”, ministrul Fondurilor Europene a precizat că probleme mari se înregistrează în special la două programe: transporturi şi competitivitate economică.

Cel regional avem şansele cele mai mari să se reia în luna martie - aprilie, cel târziu. La competitivitate am luat decizia să delegăm către regiuni tot ce înseamnă implementare pentru IMM-uri. Acele programe care sunt în situaţia de fapte de corupţie vor fi anulate la finanţare şi se vor lua măsuri drastice faţă de cei vinovaţi. Şi la transporturi la fel, e nevoie de o reverificare a acestor programe şi să luăm măsuri care să convingă comisia că acest lucru nu se va mai întâmpla. Termenul estimat de mine pentru deblocarea acestor două programe operaţionale este mai – iunie”, a declarat la Digi24 ministrul Eugen Teodorovici.

Tot până în vară vor fi trimise Comisiei Europene cereri de rambursare în valoare de 2,5 miliarde de euro. Ministrul spune că astfel se va menţine realizabil obiectivul de a absorbi 6,5 miliarde euro până la finalul anului.

În ceea ce priveşte ministerul pe care îl conduce, Eugen Teodorovici lasă să se înţeleagă că vor urma concedieri, acesta fiind preţul pentru creşterea salariilor celor rămaşi.

Ministrul îşi menţine obiectivul ca rata de absorbţie a fondurilor europene să ajungă la 80 de procente înainte de finele lui 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri