Ce spune Ministerul de Finanțe despre impozitul pe bursa studenților

Data actualizării: Data publicării:
studenti

Finanțele au luat în calcul mai multe variante de modificare a legislației fiscale. În toate aceste variante însă bursele studenților sunt tratate identic. 


Bursele, ajutoarele de înmormântare, indemnizațiile pentru copii nu vor fi impozitate, precizează Ministerul Finanțelor, arătând că noul model de impozitare este în lucru, dar că nicio variantă nu prevede taxarea acestor plăți. ”În cadrul grupurilor de lucru se discută mai multe variante posibile. În niciuna din aceste variante de implementare a noului concept bursele, ajutoarele de înmormântare, indemnizaţiile pentru copii nu vor fi impozitate”, spun reprezentanții Ministerului de Finanțe într-un comunicat de presă.

Anterior, consultanții PwC au atenționat că mai multe tipuri de venituri în prezent neimpozabile vor deveni impozabile dacă proiectul de modificare a Codului Fiscal, aflat astăzi în faza de draft la Ministerul Finanțelor, nu va fi modificat.

Printre acestea se numără ajutoarele, indemnizațiile și alte forme de sprijin cu destinație specială, pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele/văduvii de război, bursele primite de elevi și studenți, premiile sportivilor medaliați la campionatele mondiale, europene și la jocurile olimpice/paralimpice, potrivit consultanților PwC.

De asemenea, ar deveni impozabile și alte tipuri de venituri, cum ar fi indemnizațiile de instalare. "Având în vedere amploarea și complexitatea noului model de impozitare, care aduce modificări importante cadrului fiscal actual în ceea ce privește introducerea impozitului anual global (IVG), acesta se află în lucru în  cadrul grupurilor constituite din reprezentanți Ministerului Finanțelor Publice și reprezentanți ai mediului de afaceri. În acest sens, în cadrul grupurilor de lucru se discută mai multe variante posibile. În niciuna din aceste variante de implementare a noului concept bursele, ajutoarele de înmormântare, indemnizațiile pentru copii nu vor fi impozitate", transmite Ministerul Finanțelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri