Ministerul Finanţelor, reacţie la informaţiile privind impozitarea bacşişului

Data actualizării: Data publicării:
BACSIS RESTAURANT

Ministerul Finanţelor neagă informaţiile privind existenţa unui proiect care ar viza impozitarea bacşişului.

De altfel, ministerul susţine că regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse.

„În cadrul departamentelor Ministerului Finanțelor Publice nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacșișului în acest moment.

În cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici și-au exprimat dorința revenirii la reglementări privind evidența contabilă și modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice.

În legătură cu impozitarea bacșișului evidențiem faptul că, regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse.”, a precizat ministerul.
Autorităţile au adoptat un impozit pe bacşiş pentru scurt timp, acum doi ani. Forma în care s-a aplicat a fost însă ineficientă, iar statul nu a reuşit să colecteze venituri semnificative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri