În tinerețe a spălat vase, iar acum a ajuns să ofere cadouri de un miliard de lire angajaților

Data actualizării: Data publicării:
Matthew Moulding
Matthew Moulding FOTO: thg.com

Șeful unei înfloritoare companii britanice a împărțit mai mult de 1 miliard de lire sterline angajaților săi, în acțiuni.

Matthew Moulding, 48 de ani, fondatorul The Hut Group (THG) din Manchester, spune că aproximativ 430 de angajați au primit acțiuni gratuite în ultimii 10 ani. „Am creat mai mulți milionari decât orice altă companie din istoria corporatistă britanică”, a declarat antreprenorul. „Acțiunile sunt 100% cadou, nimeni nu a trebuit să plătească nimic. Am schimbat cu adevărat multe vieți”, a mai declarat Matt.

Ca urmare a creșterii valorii acțiunilor, 74 dintre angajații firmei au devenit milionari, a mai spus el. Între cei care au primit acțiuni sunt manageri, secretare și muncitori în depozite. Matt spune că numărul milionarilor urmează să crească, deoarece 175 de milioane de lire sterline nu au fost încă distribuite.

Matt Molding intenționează să doneze tot salariul său de 750.000 de lire către organizații caritabile, pentru a schimba viața unor oamenilor care au avut mai puțin noroc decât el.

Un șofer care a lucrat mai puțin de 2 ani pentru Matt a câștigat din acțiuni sume din care și-a cumpărat o mașină nouă, și-a rezervat o vacanță de vis anul viitor în SUA și Canada și a făcut un cont de economii pentru cei doi copii ai săi.

Matt Molding s-a născut în Colne, Lancashire. Viața lui s-a schimbat total după ce The Hut Group a devenit una dintre cele mai mari firme de tehnologie din Marea Britanie. După ce și-a listat la bursă compania, în toamna acestui an, Matt Moulding a câștigat 830 de milioane de lire sterline. Averea lui a ajuns la 960 de milioane de lire sterline, potrivit BBC News.

Primul său loc de muncă a fost ca spălător de vase și a fost exmatriculat de la facultate din cauza absențelor. A fost muncitor într-o fabrică, apoi a început să vândă CD-uri online, după care a început să dezvolte site-uri pentru alți comercianți cu amănuntul. The Hut Group, o platformă de comerț electronic care operează peste 100 de site-uri, vinde de la articole de frumusețe până la produse de nutriție. Compania valorează acum 6,3 miliarde de lire sterline.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri