Ionel Blănculescu: „DNA sprijină economia națională”

Data publicării:
5553685-Mediafax Group-Andreea Alexandru

Am reușit să deblocăm Programul Operațional Sectorial de Transport. Vom aduce în România peste patru miliarde de euro. Prin investițiile în infrastructură vom reporni programele europene, care în perioada 2007 - 2013, au atras doar opt la sută, adica 400 de milioane de euro din suma pusă la dispoziție de către UE, de aproximativ 4,5 miliarde de euro”, a precizat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

Invitat la emisiunea „Imparțial”, consilierul premierului Victor Ponta, Ionel Blănculescu, a evidențiat rolul DNA-ului în sprijinirea economiei.

„După cum observați, DNA-ul sprijină economia națională și ne ajută să putem autostrăzile acestea mai repede în funcțiune. Și cum DNA a reușit să extragă cât de cât companiile care încurcau până acum, să sperăm că de acum, în prezența banilor și a inteligenței investiționale, vom putea să vedem, în sfârșit, normalitate. Dacă ajungem la normalitate, cred că am face un pas foarte mare. De la mediocritate, nu cred că ne putem propune să ajungem la performanță”, a spus Ionel Blănculescu.

Cazul Romstrade

Unul dintre cele mai răsunătoare dosare instrumentate recent de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în cazul firmelor constructoare de drumuri și autostrăzi este cel care vizează firma Romstrade și pe administratorului acesteia.

În 29 aprilie, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri. Este acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri