Ludovic Orban: Şantierul Naval Brăila produce module pentru podul peste Dunăre

Data publicării:
ludovic orban la santierul naval braila
Ludovic Orban la Santierul Naval Braila. Foto: gov.ro

Şantierele navale sunt o componentă "extrem" de importantă a economiei româneşti, întrucât asigură competitivitate pentru acest domeniu economic şi permit dezvoltarea zonelor în care sunt amplasate, dar şi a ţării, a declarat miercuri, la Brăila, premierul Ludovic Orban. El a mai spus că șantierul naval din localitate produce modulele pentru podul peste Dunăre care va lega Brăila de Tulcea.

"Industria navală românească, şantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti. Din toate şantierele navale care existau înainte de 1989, doar un singur şantier şi-a încetat activitatea - este vorba de Şantierul de la Olteniţa, în rest, toate celelalte şantiere, indiferent că e vorba de Tulcea, Brăila, Galaţi, Mangalia, Turnu Severin, Orşova, îşi continuă activitatea şi reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti", a afirmat Ludovic Orban, aflat într-o vizită de lucru la Şantierul Naval Brăila, potrivit Agerpres.

El a susţinut că Guvernul priveşte cu "mare atenţie" ceea ce se întâmplă în domeniul în construcţiei şi reparaţiei de nave.

"Reprezintă o componentă foarte importantă pentru economia românească, sunt multe locuri de muncă aici şi există o experienţă acumulată care face ca toţi actorii economici, indiferent că este vorba de actori economici autohtoni sau de investitori străini, cum sunt Fincantieri, Damen, practic, pot asigura o competitivitate pentru acest domeniu economic şi pot să permită dezvoltarea economică, în continuare, a zonelor în care sunt şantierele şi a României", a completat prim-ministrul.

Orban a menţionat că, la Şantierul Naval Brăila, se realizează modulele pentru podul peste Dunăre din localitate, după modelul unui şantier naval din Italia care a confecţionat modulele pentru Podul de la Genova.

"Şantierul Naval Brăila a preluat, practic, producerea modulelor din care se va compune podul, este vorba de 86 de module (...) de dimensiunea 25/30 de metri. (...) Nu trebuie să plutească, (...) probabil sunt primele construcţii care nu trebuie să plutească, dar sunt extrem de importante pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii extrem de important pentru această zonă. (...) În ceea ce priveşte ritmul de producţie, de livrare a acestor module, şantierul este extrem de bine organizat şi are capacitatea de a livra la termen aceste componente extrem de importante pentru realizarea podului", a spus premierul Orban.

El efectuează miercuri o vizită de lucru în judeţele Brăila şi Galaţi, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...