Marcel Boloș: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România. Ajută oamenii să rămână cu mai mulți bani în buzunare

Data publicării:
marcel bolos face declaratii
Marcel Boloș a mai adăugat că „nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv”. FOTO: Inquam Photos/ Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a scris vineri, pe Facebook că, în opinia lui, cota unică este cea mai bună alegere pentru România, pentru că „impulsionează forța de muncă și ajută românii să rămână cu mai mulți bani în buzunare”. De asemenea, ministrul a mai adăugat că „nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv”.

„Am vorbit săptămâna aceasta la Digi24 pe tema cota unică vs. impozitare progresivă. Nu s-a schimbat nimic între timp, iar perspectiva mea este cât se poate de fermă: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România. De ea am beneficiat cu toții în ultimii 20 de ani, de când a fost implementată de Partidul Naţional Liberal”, a scris Marcel Boloș pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, ministrul a mai explicat că „nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv”.

„Sigur că este datoria Ministerului de Finanțe să facă diferite analize, unele chiar sugerate de organismele financiare internaționale. Nu avem, însă, în plan să schimbăm cota unică. Datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori”, a mai adăugat Boloș.

Cota unică impulsionează forța de muncă și ajută românii să rămână cu mai mulți bani în buzunare, a mai afirmat ministrul.

„Și-a dovedit această utilitate imensă pentru economie și populație”, a conchis Marcel Boloș.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri