Marcel Boloș, despre reforma jocurilor de noroc: O parte din aceste sume va fi direcţionată pentru tratarea dependenţei

Data actualizării: Data publicării:
BUFTEA - DISTRIBUIRE CARDURI DE ENERGIE
Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministrul Finanţelor afirmă, miercuri seară, că reforma jocurilor de noroc este un imperativ, iar industria trebuie să fie reglementată și impozitată mult mai riguros. Marcel Boloș susține că o parte din sumele încasate de la operatori va fi direcționată pentru programe de prevenire și tratare a dependenței. Proiectul OUG împotriva "păcănelelor" e analizat în ședința Guvernului de joi, 5 octombrie.

Marcel Boloș afirmă că industria – care are o forţă economică uriaşă – are nevoie de un regim juridic mai riguros. Ministrul Finanțelor anunţă că vânzarea de alcool va fi interzisă în sălile de jocuri de noroc, iar proiectul Ordonanței de Urgență va fi analizat în şedinţa de Guvern de joi.

”Reforma jocurilor de noroc – un imperativ. Vorbim despre o industrie cu o forţă economică uriaşă, care are nevoie de un regim juridic şi fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurenţial şi predictibil. Ministerul Finanţelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, prin care să ne asigurăm că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Taxe și impozite mai mari

Ministrul Finanțelor anunţă că vor fi stabilite niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi niveluri mai mari pentru taxele speciale şi garanţiile depuse de companii.

”Mai mult, toţi operatorii vor fi obligaţi să aibă sediul fiscal în România şi să plătească aici taxe şi impozite. Mai departe, nu putem să nu vorbim despre faptul că în spatele cifrelor se află poveştile reale ale oamenilor. Din păcate, multe dintre acestea sunt poveşti despre suferinţă, despre speranţe pierdute şi familii destrămate. Trebuie să ne amintim că, înainte de toate, suntem responsabili pentru binele fiecărui cetăţean. Tocmai de aceea, reforma trebuie să însemne să ne asigurăm că veniturile colectate în interesul nostru colectiv, nu în beneficiul unor indivizi sau grupuri privilegiate”, a mai scris ministrul.

Marcel Boloş anunţă că o parte din aceste sume vor fi direcţionate pentru pentru prevenirea si tratarea dependenţei de jocuri de noroc, sub forma unui fond special destinat, din care să fie alocate sume pentru activităţi şi programe pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc.

”Tot pentru protejarea persoanelor aflate în situaţii de risc, vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc. Prin reformă, putem institui programe eficiente pentru tratament şi prevenţie a dependenţei de jocurile de noroc, pentru a oferi o mână de ajutor celor care luptă să se elibereze din capcana acestui viciu”, a mai precizat ministrul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc v a fi analizată, joi, în şedinţa de Guvern programată la ora 13.00.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri