Marcel Ciolacu, mesaj pentru investitori, la Roma: Veniți în România, pentru că veți avea numai de câștigat

Data publicării:
marcel ciolacu și giorgia meloni
Foto: Giorgia Meloni (st) și Marcel Ciolacu (dr), la summitul interguvernamental România-Italia, de la Roma. Sursa foto: Profimedia Images

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită oficială în Italia, a invitat investitorii italieni să vină în România și a apreciat deschiderea premierului Giorgia Meloni, alături de care a susținut o conferință de presă, „privind intensificarea cooperării economice, dar și pentru valorizarea diasporei românești care trăiește în Italia”.

Premierul Marcel Ciolacu a menționat faptul că schimburile comerciale bilaterale România-Italia au depășit 20 de miliarde de euro în 2023, un nou record.

„În același timp, observ cu satisfacție că românii de aici au ajuns pe locul doi într-un clasament al străinilor care își deschid afaceri în Italia, cu zeci de mii de firme și întreprinderi individuale. În plus, mai multe companii românești importante au investit în Italia în ultimii ani: Banca Transilvania, Digi, Bitdefender sau UiPath, toți lideri în domeniile lor de activitate”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut apel la investitorii italieni.

„Sunt aici pentru a da un semnal puternic și către firmele italiene. Veniți să investiți în România, pentru că veți avea numai de câștigat!”, a transmis Colacu. „Mediul de afaceri italian prezent deja în România contribuie la dezvoltarea economică a țării noastre. Chiar zilele trecute am fost la un șantier naval cu acționariat italian unde lucrează 4 mii de oameni și am fost impresionat de modul și condițiile de lucru.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marcel Ciolacu a menționat câteva din proiectele comune de importanță strategică.

„În prezent, avem multe proiecte comune de o importanță strategică. În zona transporturilor și construcțiilor, în materie de energie sau în
domeniul apărării, există un potențial semnificativ pe care dorim să îl valorizăm. De aceea, miniștrii de resort au discutat intens fiecare problematică în vederea identificării celor mai bune soluții pentru întărirea cooperării noastre”, a mai precizat premierul României în conferința de presă comună susținută la Roma cu premierul Italiei, Giorgia Meloni.

Summitului interguvernamental România – Italia, desfășurat joi la Villa Pamphili, la Roma, care a fost prezidat de Prim-ministrul, Giorgia Meloni, și de către Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, este al treilea eveniment în acest format, după primul organizat la Roma în 2008 și al doilea organizat la București în 2011.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri