(P) 78% dintre angajatorii din România cred că piața muncii se va îmbunătăți sau va fi asemănătoare cu anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
header_digi24_hipo

După perioada dificilă prin care a trecut piața muncii anul trecut, pentru 2021 angajatorii sunt optimiști potrivit studiului Raportul Hipo.ro – Piața forței de muncă în 2021.

Ediția 2021 a Raportului a fost realizată în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 și a adunat răspunsurile a 337 de specialiști HR din diverse industrii.

Reîncep angajările

Dacă anul trecut, mai ales în prima jumătate, dar și a doua multe dintre companiile din România au sistat angajările, în 2021 acestea par să fie reluate. 92% dintre angajatori își propun să recruteze specialiști cu experiență, iar 85% dintre ei vor angaja candidați juniori cu experiență sub 3 ani.

În ceea ce privește salariile părerile respondeților la studiu sunt împărțite. Astfel că, jumătate dintre ei consideră că salariile vor ramâne constante, în timp ce 47% cred că acestea se vor mări chiar și până la 10%.

Flexibilitatea, skill-ul anului 2021

Tranziția bruscă facută spre work from home de majoritatea companiilor din România a necesitat multă flexibilitate și adaptabilitate din partea angajaților și a angajatorilor.

Așadar, nu este deloc surprinzător că pentru recruiteri, flexibilitatea reprezintă cea mai valoroasă abilitate pe care un candidat o poate avea și skill-ul care poate crește șansele de angajabilitate ale unui candidat. Aceasta este urmată de productivitate și comunicare.

Flexibilitatea atât a angajaților, cât și a angajatorilor joacă un rol esențial în noul trend al recrutării” a declarat Nona Rotariu, IT Recruiter pentru bitExpert.

Continuă recrutarea remote?

Componenta remote a fost una importantă pentru întreaga piață a muncii și aceasta continuă să aibă un rol esențial în desfășurarea recrutării și a modului de lucru al companiilor din România, 85% dintre ele declarând că vor angaja folosind canale remote.

Pentru jumătate dintre ele regimul de lucru va fi tot unul remote până când dispare riscul medical.

Printre canalele noi pe care companiile își propun să le folosească în 2021 se află recomandările de la angajați, LinkedIn, platformele de recrutare și târguri virtuale de carieră.

Raportul Hipo – Piața forței de Muncă în 2021 poate fi descărcat de pe hipo.ro și oferă informații despre schimbările apărute în piață, valoroase pentru orice candidat sau angajat din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri