Peste două luni, magistrala feroviară Bucureşti – Constanţa va fi păzită de jandarmi

Data publicării:
1501 20cfr 20jandarmi-43816

Sute de călători se simt zilnic înşelaţi. Deşi plătesc conştiicioşi biletul de tren între Bucureşti şi Constanţa, nu ajung niciodată la timp la destinaţie.

Autorităţile spun că este un singur motiv şi anume furturile de componente de la calea ferată. 130 de cazuri au fost înregistrate numai anul trecut.

"Furtul releelor sau a altor componente presupune prelungirea timpului în care trenul străbate distanţa dintre două staţii", a explicat Mircea Purice, revizor general CFR SA.

Ceferiştii spun că în asemenea situaţii, un tren acumulează 6 minute de întârziere între două staţii. Iar între Capitală şi Constanţa sunt 16 opriri. Rezultă, în medie, o întârziere de peste o sută de minute la fiecare cursă. Grav este că hoţii nu aleg. Fură chiar şi cabluri de la macaze şi de la semafoare, ceea ce poate provoca deraieri sau ciocniri de trenuri.

Ministrul Transporturilor vrea să rezolve problema tranşant. Săptămâna viitoare va ajunge pe masa Guvernului o ordonanţă de urgenţă, prin care jandarmii vor fi însărcinaţi cu paza căii ferate Bucureşti – Constanţa.

"În două luni maxim, pe această linie se va merge cu viteza cu care poate trenul să meargă", crede ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Până atunci, trenul îi va duce pe pasageri de la Bucureşti la Constanţa cu o viteză mai mică decât cea de acum 25 de ani. În 1988, rapidul parcurgea distanţa în două ore şi jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri