5.000 de mașini în fața Guvernului dacă nu se schimbă RCA

Data actualizării: Data publicării:
rca (2)

RCA ar putea avea un tarif de referință dacă Guvernul va adopta mâine o ordonanță de urgență în acest sens, solicitată de transportatori.   Altminteri, protestul transportatorilor programează joi 5.000 de mașini Piața Victoriei și 20.000, în toată țara.

Transportatorii vor discuta, miercuri dimineață, ultimele detalii cu reprezentanţii Consiliului Concurenței, iar proiectul de ordonanţă de urgenţă privind RCA ar putea fi aprobat în şedinţa Executivul din aceeași zi.

Autorităţile nu au fost de acord şi cu îngheţarea preţului RCA pentru cel puţin șase luni. Reprezentanţii transportatorilor au discutat o oră la Guvern cu cei doi vicepremieri.

În urma discuțiilor, transportatorii au anunțat că dacă tariful de referință al RCA nu apare în OUG pregătită de Guvern vor protesta joi cu 5.000 de vehicule, în fața Palatului Victoria. 

„În urma discuției de azi, am ajuns la o concluzia că vor trece în OUG tariful de referință, așa cum l-am gândit și l-am trimis la Senat. Mâine ne întâlnim la 8.00 pentru o ultimă rundă de negocieri cu Guvernul, la care participă și Consiliul Concurenței. În condițiile în care mâine la 10.00 în OUG va apărea tariful de referință, atunci putem purta alte discuții. Dacă nu, ne continuăm protestul pe 15. untem pregătiți în peste 20 de orașe din țară unde am depus cereri de protest, inclusiv în București. În București ne-a fost aprobat un număr de 5.000 de autovehicule, cu toate că noi am cerut 20.000 la acele două puncte, Guvern și Parlament. Ni s-a aprobat numai la Guvernul României. În toată țara vor fi 100.000 de mașini, a explicat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri