Reacția Auchan la amenda dată de Consiliul Concurenței

Data publicării:
796px-Auchan Hypermarket in Constanta Romania

Compania Auchan anunță că va contesta în instanță amenda primită de Consiliul Concurenței. Compania neagă că ar fi încheiat înțelegeri cu alte hipermarketuri și cu furniznori.

Anunțul vine după ce Consiliul Concurenței a dat amenzi de aproape 19 milioane de euro pentru trei mari lanţuri de magazine şi patru dintre furnizorii lor. Sancţiunile au fost date de Consiliul Concurenţei pentru că, în perioada 2012-2016, supermarketurile Auchan, Cora și Carrefour și furnizorii acestora s-ar fi înţeles pentru a fixa preţurile în cadrul promoțiilor desfășurate de retaileri.

Și Cora a anunțat că va contesta în instanță decizia Consiliului Concurenței.

Comunicatul Auchan:


„În cadrul investigației care a vizat presupuse fapte anticoncurențiale aferente perioadei 2006-2014, Auchan România a prezentat Consiliului Concurenței toate probele și argumentele pe care le-a considerat concludente și relevante în vederea demonstrării faptului că nu a încălcat legea concurenței.

Este important să precizăm că, încă de la înființare, Auchan România practică o politică de discount generalizat, cu toate prețurile mici, permanent, ceea ce nu permite, nici măcar accidental, realizarea de înțelegeri cu furnizorii, prioritatea companiei fiind de a avea cele mai mici prețuri în favoarea clienților și de a fi competitivă. În acest context, presupusele fapte anticoncurențiale în legătură cu 3 furnizori dintr-un portofoliu de aproximativ 1.500 de parteneri, cu care Auchan România colaborează în mod constant și durabil, ar fi avut ca efect practicarea de prețuri ridicate, aspect ce este contrar politicii noastre comerciale, principiilor și valorilor fundamentale ale companiei.

Am luat act de decizia luată de Consiliul Concurenței, anunțată în comunicatul transmis astăzi și ne rezervăm dreptul de a o contesta în instanță.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri