Măriri consistente de salarii. Cât vor câștiga Patriarhul, președintele și parlamentarii

Data actualizării: Data publicării:
bani
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Senatorii şi deputaţii vor avea salarii duble, după aplicarea noii legi a salarizării unitare. Vor câştiga în mână peste 13 mii de lei. Cel mai mare salariu brut din România va fi al Preşedintelui. Şeful statului va încasa aproape 22 de mii de lei. 

Premierul se află pe locul 2 în top, imediat după preşedinte, iar salariul său brut este de 21.200 de lei. Tot cu 300 de lei mai puţin decât şeful statului, câştigă şi liderii celor două camere parlamentare.

Un salariu de 21 de mii de lei va avea şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe. Miniştrii vor încasa câte 19 mii de lei, iar deputaţii şi senatorii, mai puţin cu o mie de lei decât miniştrii.

Cea mai mare creştere este prevăzută pentru personalul contractual din administraţia publică. Salariul va fi cu 65% mai mare faţă de cel din prezent. Personalul din Apărare şi Ordine Publică va avea o majorare de 58,4%, iar Angajaţii care lucrează în domeniul asistenţei sociale ar putea beneficia de a treia cea mai mare creştere medie salarială de 57,2%, dacă Proiectul actual al legii salarizării ar fi aplicat fără A fi aduse şI schimbări.

Personalul didactic din învăţământul preuniversitar va beneficia de o majorare a salariului de bază mediu cu 35,6%. Iar

Cea mai mică creştere salarială medie e prevăzută pentru magistraţi şi personalul auxiliar din Justiţie. Un plus de doar 12.8%.

Legea salarizării unitare ar trebui să intre în vigoare în iulie anul viitor şi se va aplica până în 2022. Proiectul trebuie însă aprobat de Guvern.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri