Autostrada închisă de un an. Stadiul lucrărilor pe Sibiu-Orăștie

Data actualizării: Data publicării:
autostrada sibiu orastie 2 inquam photos - 14.10.2015

S-a împlinit un an de când tronsonul Sălişte - Cunţa al Autostrăzii 1 a fost închis din cauza surpărilor. Doar în ultima lună s-a lucrat la refacerea drumului, deși inițial șoseaua trebuia închisă doar două luni. Şoseaua de mare viteză a fost inaugurată de Victor Ponta, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. Conducerea CNADNR promite că lucrările vor fi gata la sfârşitul acestei luni.

Pe lotul Săliște-Cunța de pe Autostrada Sibiu-Orăștie este forfotă. Deşi tronsonul de 22 de kilometri este închis de un an, abia luna trecută muncitorii s-au apucat de treabă.

Muncitorii spun că muncesc non-stop, inclusiv în weekend, și că speră că la sfârșitul lunii lucrările vor fi gata. 

Peste zece utilaje funcționau astăzi pe tronsonul de autostradă Săliște - Cunța. Echipele de muncitori au așternut un nou strat de pietriș, menit să stabilizeze corpul autostrăzii. 

 

CNADNR stă cu ochii pe muncitori. Dovadă este pagina de socializare a instituţiei, unde sunt postate frecvent fotografii cu evoluția lucrărilor de refacere a șoselei. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Autostrada Sibiu-Orăștie a fost inaugurată de fostul premier Victor Ponta cu puţin înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. La doar zece zile după deschiderea circulației, au apărut fisuri în asfalt. Câteva luni mai târziu, 500 de metri erau distruşi. Ulterior, contractul cu firma de construcţii a fost reziliat, iar tronsonul a fost închis. Iniţial se vorbea de aproape două luni, dar s-a făcut un an. Timp în care, şoferii sunt nevoiţi să circulă din nou pe drumul național 1.

Reprezentanţii Companiei de Autostrăzi au decis să repare bucata de drum în regie proprie. A fost, însă, nevoie, de studii noi, de o nouă soluție tehnică și de noi avize. Abia la începutul lui lunii trecute, toate aprobările au fost obținute, iar muncitorii s-au apucat de lucru.

Nota de plată pentru reparaţii este de cinci milioane de euro. CNADNR spune că va recupera banii din garanția depusă de constructor. Șeful companiei, Cătălin Homor, a declarat că circulația se va relua la sfârşitul lunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri