Când vom avea zboruri directe din Cluj-Napoca spre SUA

Data publicării:
Travel Images
RALEIGH, NC - NOVEMBER 29: A scenic view of aircraft flying overhead photographed on November 29, 2010 in Raleigh, North Carolina. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

Aeroportul din Cluj, al doilea din ţară, operează în prezent zboruri către 43 de destinaţii spre 20 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, fiind conectat la marile hub-uri europene.

Travel Images
FOTO: Getty Images

Cu un trafic de pasageri mereu în creştere - pentru 2017 se estimează un trafic de 3 milioane de pasageri - întrebarea de pe buzele tuturor este când vor fi disponibile zboruri directe Cluj-SUA.

„Direct, în momentul de faţă, nu putem pentru că nu ne permite lungimea pistei. Pista actuală de 2100 metri are capacitate portantă pentru Boeing 747, aproximativ 400 de tone, dar nu este lungimea suficientă. Odată cu devierea râului Someş, vom avea o pistă de aproximativ 3400 de metri şi vom avea zboruri directe Cluj-New York pentru că avem potenţial suficient. Doar pista ne împiedică, potenţial avem. Noi suntem convinşi, având în vedere că doar o porţiune din Someş mai trebuie deviată, eu estimez că în 5-6 ani vom avea zboruri directe Cluj-New York”, a spus directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, la o emisiune la postul de televiziune NCN. (sursa monitorulcj.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri