Centurile Beiuș și Sânmartin vor fi finalizate până anul viitor. Investițiile se ridică la peste 120 milioane de euro

Data publicării:
ilie bolojan contracte finanțare
Contractele au fost semnate de Ministerul Transporturilor. Sursa foto: facebook.com/ilie.bolojan

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat, sâmbătă, pe o rețea de socializare, că au fost semnate contractele de finanţare pentru centurile Beiuş şi Sânmartin. Investiţiile pentru aceste proiecte de ridică la peste 120 de milioane de euro.

„Săptămâna aceasta, la sediul Ministerului Transporturilor, am semnat contractele de finanțare din fonduri europene pentru centurile Beiuș și Sânmartin. Semnarea acestor contracte asigură finanțarea proiectelor, inclusiv pentru lucrările care vor fi realizate anul viitor.”, anunță Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Valoarea totală a contractului de finanțare pentru centura municipiului Beiuș este de 80,5 milioane de euro, inclusiv TVA.

Președintele CJ Bihor explică întârzierea finalizării acestui proiect:

„Având în vedere întârzierea cu care au început lucrările, din cauza proceselor generate de contestațiile depuse la atribuirea contractului, lucrările nu pot fi terminate anul acesta. Estimăm că vom ajunge să decontăm peste 45% din lucrări în acest an, chiar dacă realizările în teren vor ajunge la 55 - 60%. Există un decalaj între lucrările realizate și cele decontate de 40 - 50 de zile ca efect al condițiilor contractuale.”

Diferența de peste 50%, aproximativ 44 de milioane de euro, ar urma să fie decontată anul viitor, proiectul urmând să fie fazat și să îi fie asigurată restul de finanțare din Programul Transporturi.

Ilie Bolojan a explicat și situația cu centura Sânmartin.

„La centura Sânmartin valoarea totală a contractului de finanțare este de 44 de milioane de euro. Și la acest proiect lucrările au fost întârziate ca urmare a proceselor generate de exproprieri și care nu au permis constructorilor să poată lucra în zona pasajului peste drumul comunal spre 1 Mai.”, a scris acesta pe Facebook. „Din cauza acestor întârzieri, lucrările nu pot fi terminate până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, și acest proiect ar urma să fie fazat, diferența de finanțare urmând să fie asigurată prin Programul Transporturi.”

Se estimează că până la sfârșitul anului vor putea fi decontate peste 60% din lucrări.

Președintele CJ Bihor a spus că ambele proiecte vor fi terminate până în vara anului viitor. Contractele au fost semnate de Ministerul Transporturilor, în calitate de gestionar al fondurilor europene din Programul Transporturi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Bihor.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri