Felix Stroe: 2018, an de boom pentru autostrăzi

Data actualizării: Data publicării:
Felix Stroe_ agerpres_9834499

După un an 2016 în care nu s-a deschis niciun kilometru de autostradă și un alt an în care se vor deschide sub 50 de kilometri de autostradă, Ministrul Transporturilor promite românilor o inflație de inaugurări în 2018. Nu mai puțin de 150 de kilometri.


Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat marţi, pe şantierul autostrăzii Lugoj - Deva, că anul viitor vor fi daţi în folosinţă cel puţin 150 de kilometri de autostradă, în acest sens el precizând că majoritatea problemelor care ţin de birocraţie s-au rezolvat.

Ministrul Transporturilor a fost prezent marţi pe şantierul autostrăzii Lugoj - Deva, prilej cu care constructorii şi directorul CNAIR, Ştefan Ioniţă, i-au prezentat stadiul în care se află loturile în lucru.

Potrivit declarațiiloir făcute vor exista însă unele amânări ale termenelor la care trebuiau închise lucrările. Lotul 4 care trebuia să fie gata până la finele acestui an va fi definitivat în martie - aprilie 2018, potrivit informațiilor furnizate de Ștefan Ioniță, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Lotul 3 va fi terminat în luna septembrie 2018, în acest ultim caz ministrul Transporturilor solicitând ca lucrările să fie finalizate la data de 31 mai 2018.

În rest ministrul a spus: ”Voi acţiona zi şi noapte, fără sâmbătă, fără duminică, pentru acest deziderat (150 de kilometru de autostradă finalizaţi, n.r.). La Ministerul Transporturilor, de cinci zile, s-a schimbat programul de muncă. Ziua de muncă începe la 7,30, pentru factorii decidenţi, şi se termină noaptea târziu. Se vor folosi şi zilele de sâmbătă şi duminică. Nu în birou, biroul va fi aici sau în altă parte, pe autostrăzi, pe căile ferate, la metrou, acolo ne veţi întâlni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri