Iohannis atacă la Curtea de Constituțională spargerea Companiei de Drumuri

Data publicării:
iohannis

Președintele Klaus Iohannis dă Curții Constituționale trei argumente pentru care reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România prin înființarea altor două entități, una de administrare a infrastructurii, alta dedicată proiectelor noi, este neconstituțională.

Președinția României a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România – S.A. și înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere S.A. (CNIR), precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, potrivit unui comunicat de presă al instituției prezidențiale.

Actul legislativ atacat spune că CNIR – companie care deocamdată există doar pe hârtie și care are o mână de angajați foarte bine plătiți, ar urma să se ocupe de proiectele noi de drumuri și autostrăzi. Administrarea acestora, respectiv lucrările de reparație ale drumurilor, ar urma să fie făcută de o Companie Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).

Președintele invocă mai multe argumente, precum necesitatea stabilirii regimului terenurilor afectate de proiectele de drumuri prin legi organice, nu prin ordonanțe de urgență, și obligativitatea utilizării unui limbaj juridic clar lipsit de ambiguități în normele legale.

Citește cum a ajuns Adrian Mlădinoiu, aghiotantul lui Liviu Dragnea, în fruntea Companiei de Drumuri și Autostrăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri