Video O nouă porțiune din Autostrada Sibiu-Pitești ar putea fi gata în 2024. Grindeanu: „Lucrările înaintează foarte bine”

Data publicării:
ciolacu si grindeanu pe santier autostrada sibiu-pitesti
Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au vizitat luni șantierul Autostrăzii Sibiu-Pitești, Secțiunea 4 (Tigveni - Curtea de Argeș). Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

O nouă inaugurare pe autostrada Sibiu-Pitești am putea avea în 2024. O spune chiar ministrul Transporturilor, aflat în inspecție pe șantier. Există șanse să se taie panglică măcar pe o bucată din cei 30 de kilometri de șosea rapidă dintre Pitești și Curtea de Argeș. Pentru ca acest lucru să se întâmple este, însă, nevoie ca drumarul să mențină un ritm bun de lucru pe șantier.

„Daniela” este numele primului tunel forat de pe o autostradă din România. Va avea 1,3 kilometri și subtraversează Dealul Momaia, din județul Argeș. Prezent pe șantier, premierul a trimis o săgeată către constructorul austriac.

Marcel Ciolacu, premierul României: Cred că este prima străpungere după perioada comunistă. Constructorul este în avans cu lucrările și aș dori să-i felicit. Sunt ferm convins că dacă am fi fost în Schengen, ați fi fost și mai în avans, lucrurile ar fi mers mult mai ușor.

Tunelul face parte din cei 10 kilometri de autostradă dintre Tigveni și Curtea de Argeș, de pe șoseaua de mare viteză Sibiu-Pitești.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR: Lucrările pe acest lot au început pe 1 iulie 2034. Am mobilizarea antreprenorului, una foarte bună, drept pentru care, cred că vom avea parte de o reducere față de termenul contractual care va fi undeva în prima parte a anului 2027.

Un ritm bun de lucru au și italienii care lucrează la tronsonul dinspre Pitești.

Lucrările la cei 30 de kilometri dintre Curtea de Argeș și Pitești sunt mult mai avansate. Sunt porțiuni pe care se așterne deja primul strat de asfalt, ceea ce îi face pe șefii de la Drumuri optimiști că autostrada ar putea sa fie gata înainte de termenul din contract, adică înainte de 2025.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Lucrările înaintează foarte bine, sunt undeva la 55% ca progres, ceea ce ne face optimiști pentru anul viitor, că ar putea termina, dacă nu tot, măcar tronsoane din acest traseu de 30 de kilometri, cel puțin cel din jurul Piteștiului, Bascov.

Autostrada Sibiu-Pitești va avea în total 122 de kilometri. Pe 13 kilometri, între Sibiu și Boița, se circulă de la finalul anului trecut. Alți 69 de kilometri sunt în proiectare. Întreaga autostradă ar trebui să fie gata în 2028.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri