Timişorenii cer urgent o centură ocolitoare a oraşului

Data publicării:
miting timisoara foto FB PNL Timisoara

Miting pentru şoseaua de centură - aproape 200 de localnici de la Timişoara au cerut astăzi autorităţilor să mărească un pic ritmul. Lucrările la drumul care va reduce aglomeraţia şi pierderile firmelor de transport ar trebui să înceapă cam peste şapte ani dacă totul merge ca la carte.

Sute de localnici au încercat să îl convingă pe directorul Companiei de Drumuri să construiască mai repede şoseaua de centură pentru ca oraşul să nu mai fie străbătut de camioane grele.

Mai mulţi şoferi de la firme de transport din Timiş au venit la miting să explice de ce este nevoie urgent de o şosea de centură.

Primarul de la Timişoara adaugă pe listă alte consecinţe. Cea mai importantă este imaginea ţării noastre, în condiţiile în care oraşul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană în 2021.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „Cred că nu e nimic deplasat să cerem prevederea a 120 de milioane de euro de la bugetul de stat. Vrem ca și Timișoara să fie tratată corect."

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale estimează că licitația pentru centura de sud a orașului ar putea începe la anul, dar până să înceapă lucrările ar mai trece cel puţin încă 12 luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri