Tudose îi cere lui Răzvan Cuc vizite ”inopinante” pe șantiere

Data actualizării: Data publicării:
tudose-cuc

Premierul Mihai Tudose a făcut o vizită miercuri la Ministerul Transporturilor. Ministrul Răzvan Cuc l-a întâmpinat cu promisiuni, respectiv nu mai puțin de 800 de kilometri de autostradă licitați în acest an.

Atât premierul, cât și ministrul Răzvan Cuc cred că ritmul de realizare al autostrăzilor din România se va urgenta dacă vor fi numiți ”responsabili pe fiecare lucrare atât din partea constructorului, cât si din partea ministerului”.

Tudose a cerut un ”sistem de verificare, de vizite inopinante (corect este inopinate – n.red.) pe șantier, cu publicitatea de rigoare a celor care nu fac treabă și cu sancțiuni administrative, contractuale acolo unde se poate”.

Potrivit cifrelor prezentate de ministrul Răzvan Cuc, proiectele deblocate și transmise spre licitare în sistemul de achiziții publice totalizează 14 miliarde lei. ”M-aș referi la podul de la Brăila, Sibiu-Pitești secțiunile 1 și 5, Pitești - Craiova în integralitate, Centura sud a Bucureștiului”. Alte proiecte vor fi lansate până la finele anului respectiv ”autostrada Transilvania, autostrada montană Iași - Ditrău -Tg Neamț, Centura de nord a Bucureștiului”. ”Am stabilit un calendar de vizite care le voi efectua în teren”, a spus Răzvan Cuc. Acesta a solicitat constructorilor să respecte termenele lucrărilor, dar și calitatea acestora căci va veni cu ”un laborator mobil de la CESTRIN (Centrul de cercetare in Transporturi – n.red.) care va verifica calitatea lucrărilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri