VIDEO. Gaură de 40 de cm în podul de la Fetești

Data actualizării: Data publicării:
pod fetesti

Se circulă pe un singur sens pe podul Feteşti peste Dunăre, din cauza unei gropi apărute în carosabil. De fapt, o gaură, pentru că prin ea se vede pământul pe care se sprijină piciorul podului. Iată imaginile:

În carosabil a apărut o gaură cu un diametru de 40 de centimetri, prin care se vede pământul pe care se sprijină piciorul podului. Doar armătura drumului a mai rămas pe această porţiune. Groapa a apărut aproape de piciorul podului de la Fetești, pe sensul dinspre Constanța spre Capitală. Problema nu este doar la nivelul asfaltului. Pe această porțiune a cedat și betonul, a rămas doar armătura podului.

Încă de dimineaţă, Poliţia rutieră a restricţionat traficul în zonă. Pe o porţiune de 400 de metri, maşinile circulă pe un singur fir dinspre Constanţa spre Capitală. O problemă în plus pentru şoferi, pe o autostradă şi aşa plină de denivelări.

Nu se poate merge cu 130, limita de viteză care este permisă”, spune un șofer.

Unii se bucură că este asemenea groapă. O s-o repare și o să mai facă o groapă cineva, o să câștige niște bani din gropi”, spune un altul.

Reprezentanţii Companiei de Administrare a Infrastructurii spun că săptămâna viitoare vor repara provizoriu zona afectată. Ulterior, podurile Feteşti şi Cernavodă ar putea intra într-un program de reabilitare.

Se va interveni săptămâna viitoare pentru remedierea provizorie a situaţiei, asta însemnând cofrarea şi turnarea betonului pe zona avariată, după care asfaltarea acestui tronson. Anul acesta pregătim deja caietele de sarcini pentru scoaterea la licitaţie a reabilitării complete a podului de la Feteşti şi a podului de la Cernavodă”, a precizat pentru Digi24 Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Compania de drumuri încasează anual în jur de 25 de milioane de euro din taxa de trecere a podurilor dunărene.

Podul Feteşti a fost deschis în 1987, odată cu secţiunea Feteşti-Cernavodă din Autostrada Soarelui şi de atunci nu a mai fost reabilitat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri