VIDEO. Pasarelă pietonală de coșmar: Nu are trepte și a fost și amplasată greșit, în mijlocul unei benzi de circulație

Data publicării:
pasarela pietonala
Pasarela peste șoseaua de centură din zona A1 - șoseaua Chitila. Captură foto: Digi 24

Un proiect menit să îi ajute pe pietoni îi încurcă teribil pe șoferii care circulă pe centura de vest a Capitalei. Autoritățile au decis să monteze în zonă o pasarelă pietonală. Numai că firma care s-a ocupat de proiect a mâncat o parte bună din prima bandă, ca să facă loc pilonului pasarelei. Așa că șoferii care trec prin zonă se trezesc, la propriu, fără șosea. Compania de drumuri știe de problemă, însă nu mai are pe cine trage la răspundere - firma care s-a ocupat de lucrare a dat faliment, așa că statul va repara problema pe proprii bani.

Pe Șoseaua de Centură a Capitalei, aproape de ieșirea pe Autostrada spre Pitești, a fost montată o pasarelă pietonală. Aceasta a venit, însă, cu un preț, pasarela a lăsat mai puțin loc de trecere pentru mașini, iar șoferii au pierdut jumătate de bandă. Un real pericol, spun ei.

Șofer: O tâmpenie, ca în România, foarte prost! Dimineața se face foarte mare aglomerație și trebuie să fii atent să nu intre alții în tine. Îți vine din partea cealaltă mașină, în partea aia mașină, unde să te duci?â

Șofer: Ca multe alte lucruri proaste în București și în țară, nu numai aici.
Reporter: Vi se pare periculos că a fost îngustată?
Șofer: Păi sigur că da! Că nu ai unde să mergi drept și intri puțin în fața benzii doi.

Isabella Neagu: jurnalist Digi24: Cât de mult s-a îngustat această bandă o putem vedea după vechile marcaje, care ne arată că în trecut avea cu aproximativ doi metri mai mult. Toate acestea pentru o pasarelă pietonală, care în momentul de față nici măcar nu poate folosită, asta pentru că nu are trepte, așadar, pietonii nu pot urca sau coborî de pe ea.

Poliția a sesizat problemele și a cerut CNAIR să repare drumul. Compania recunoaște că lucrarea a fost făcută de mântuială. Problema e că nimeni nu mai răspunde pentru ea: firma care s-a ocupat de lucrări a falimentat.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: Asta este soluția găsită, la momentul respectiv, de cosnstructor, deci au făcut, pur și simplu, o încropeală, dacă putem spune așa, pe care noi trebuie să o corectăm.

Șoseaua va fi reîntregită de Companie. Cât despre pasarela fără trepte... Compania Națională de Drumuri nu știe când va putea fi folosită.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri